Sminks hållbarhet och vad som är viktigt att tänka på.

2009-09-28 @ 18:55:56

Smink är något vi svenska tjejer använder flitigt. Vi kan allt om alla H&M's artiklar till de mest eklusiva märkenas produkter och kan sitta och diskutera alla kommande serier för hur länge som helst. Men där tar det oftast stopp, i alla fall i min omgivning. Det är inte lika mycket intresse för hur man tar hand om sina produkter på bästa sätt samt när det är dags att ta adjö av sin favoritconcealer. Här är lite hjälp på vägen, för ditt bästa resultat.

Makeup som är någon form av något flytande som till exempel alla slags krämer, rougekrämer, primers foundations etc. håller ungefär mellan ett halv år upp till ett år. Om man tittar på baksidan produktförpackningarna som finns det en symbol som berättar hur många månader produkten håller efter öppning. Vad som är viktigt att tänka på är förvaringen av smink, smink mår bäst i rumstemperatur och långt bort från fukt och solljus.

Det är även viktigt att lära sig läsa alla tecken ger dig, om du märker att din produkt har blivit slemmig, sitter inte lika bra länge eller om den har börjat lukta är det dags att göra sig av med den, oavsett hur mycket du har betalat för den eller hur många gånger du har använt den. Det kan få hemska följder som slitna ögonfransar, munsår, irritationer i ögonen om du inte slänger ditt smink i tid.

Vad som även jag tycker är superviktigt att tänka på är att rengöra alla slags penslar man använder minst 1 gång i veckan. Ni kan inte ana hur mycket bakterier som sätter sig på våra underbara borstar och som bara blir fler och fler för varje gång vi använder de. Jag har så många vänner som i botten har en underbar hy men som aldrig tänker på detta med rengörning och detta leder till att deras hy reagerar på alla baskilusker.

Borstar av syntetiskt hår ska du tvätta med diskmedel och skölja rent med vatten och låta självtorka. Borstar av äkta hår ska tvätta med vanligt shampoo och balsam och låta självtorka.

Att låna ut smink till en kär person är inget jag skulle rekommendera. Jag läste i någon artikel om makeup artisten William Värnild från Make up store: "Vid ett tillfälle hade vi en kund inne på Make Up Store som ville reklamera en produkt som mystiskt nog hade gett henne en ögoninfektion. Vi skickade den till laboratoriet och det visade sig att det inte var fel på produkten i sig. Däremot fann de klamydiavirus på produkten. Så kan det gå om man kliar sig i sina nedre regioner och därefter använder makeup."

Så länge håller din kosmetika:
Läppstift: 6- 12 månader
Läppglans: Upp till 3 år om man är noga med att täppa till tuben.
Mascara: 2 månader
Foundation, puder och underlagskräm: 6- 12 månader
Läppenna och eyeliner: 12 – 18 månader


Ta till er denna fakta och bär med den till sminkskåpet, älskar du din hy samtidigt som du älskar ditt smink? Ta hand om sminket då. Hoppas ni tar nytta av detta.


Kommentarer
Postat av: johanna

frågestund i bloggen =D

http://johhannisen.blogg.se

http://johhannisen.blogg.se

2009-09-28 @ 19:14:14
URL: http://johhannisen.blogg.se/
Postat av: Milly - It's all about me!

Cute blogg!

allt bra med dig ikväll?



Kram!

2009-09-28 @ 19:59:50
URL: http://memilly.se
Postat av: Jennifer ღ

Hoppas din måndag var bra & att du får det bra resten av veckan! :) kram

2009-09-28 @ 22:27:29
URL: http://jeffelina.blogg.se/
Postat av: H A I D I J A K O B S S O N

HAYY ;> Haft en bra dag?

2009-09-28 @ 22:36:36
URL: http://haidis.se/
Postat av: Felicia - Twlilghtsexiga ögon? Kolla min guide!

Det här inlägget var väldigt bra! Har tyckt ett det inte spelat så stor roll, men då är det tydligen viktigt! Stort tack!

2009-09-28 @ 22:48:06
URL: http://lorenzotti.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh jäklar, håller det verkligen inte längre!? Dags att rensa ur sminkväskan!! :P

2009-09-29 @ 10:24:52
URL: http://deamon.blogg.se/
Postat av: Aida svarar

Milly: Tack!



Felicia: Tack, hoppas ditt smink/dina borstar mår bättre nu. Ja, men varsågod. Jag blir bara glad!



Anonym: Lite chockerande va? Dags att revolutionera sminkväskan :=) Heja!

2009-10-10 @ 01:06:39
URL: http://kallepook.blogg.se/
Postat av: karin

Hej!

Har slängt en mängd smink och tvättat alla borstar omgående efter att ha läst detta!



Jag har en fråga!

Jag har ganska korta fransar och de är raka. Antalet är okej men de är faktikst snyggast utan mascara till formen, med mascara syns det visserligen, men de blir väldigt kletiga. Vad ska jag satsa på för mascara? Har haft vissa som gör dem superfina men just nu har jag verkligen två hemska prylar. Undrar även hur olika borstar funkar?



Kram Karin



(Hittade dig hos Amir, kanske är roligt att veta!)

2009-10-16 @ 20:37:23
URL: http://4ebloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback