Update Miracle Nails Super Nagelstärkare

2010-02-26 @ 15:42:27

För ett tag sedan så gav jag mig på Miracle nail super nagelstärkare och nu kommer min utvärdering!

Tillvägagångssätt: Applicera lacket på olackade naglar varje dag, den tredje dagen ska de gamla lagrena tas bort med en remover och ett nytt ska läggas. Detta ska upprepas i två veckor då det riktiga resultatet ska kännas. Efter 4-6 veckor räcker det med 2 appliceringar i veckan. Lacket kan då användas som underlack eller som vanligt glans på naglarna.

Som jag skrev här så märkte jag skillnad redan efter första "omgången", naglarna blev verkligen hårda och uthålliga men det räckte med att man missade appliceringen en enda gång, så gick naglarna back to normal
Efter 4-6 veckros räcker det tydligen med 2 appliceringar i veckan och lacket kan då användas som underlack. That's a big no no! Lacket är tjockt, gropigt och ojämnt och klarar verkligen inte att det appliceras ett annat lack ovanpå, då torkar det aldrig. Så det där med underlack är bara att glömma! Jag drar slutsatsen att denna förstärkare fungerar, så länge man använder det regelbundet och inga andra lack är inblandade. Jag rekommenderar att man använder denna produkt om man egentligen har starka naglar men till exempel använt lösnaglar ett tag. Då kan man använda denna ett tag till man fått tillbaka sina vanliga naglar, that's it. Inget jag vill tipsa andra som har mitt nagelproblem med riktigt sköra och jäkla-naglar-som-bryts-för-jämnan.

Nej, jag får fortsätta med min jakt på den perfekta nagelstärkaren. Själv tror jag att förändringen för starkare naglar måste mestadels ske inom kroppen men det måste finnas bra kompletterande alternativ.

Vi syns i vimlet!
Aida

Guer´dreggel´lain

2010-02-26 @ 09:20:49


Guerlain har gjort det igen ..

Buhuu

2010-02-24 @ 14:51:02Har precis kommit hem från sjukhuset, hann aldrig med ett sista inlägg i söndags kväll för att mitt internet krånglade. Jag opererades i måndags, inget stort men de tog bort mina halsmandlar som var de största halsmandlarna flera av läkarna någonsin sett! Skönt att de är borta, hoppas jag inte får halsfluss på ett jäkla bra tag nu. Har extremt ont, är extremt trött och har inte ätit något på 72 h. Lite min situation just nu. I'll be back förmodligen imorgon, vill så hemskt gärna på Make up stores klubbkväll imorgon men vi får se hur det går. Ha det så himla fint gott folk och hur löjligt detta än låter så var mån om er och var glada över att ni är friska! Vi underskattar hälsan så himla mycket, dags för en förändring! I mitt fall iallafall! Kram

Help wanted!

2010-02-19 @ 16:33:32

Nu är det oftast så att eftersom att detta är min blogg så är det ju jag som delar med mig av vilka produkter jag gillar/ogillar etc. Nu behöver jag ER hjälp! Jag trodde inte att en vanlig primer kunde göra en sådan stor skillnad under sminket, men sedan jag fick ett prov på Smashbox's photo finish är jag fast. Nu behöver jag ER hjälp att till få reda på vad ni använder för primers och vad som är så himla bra med den? Hjälp mig snälla, det finns en hel djunger där ute! Lovar att sedan sammanställa all info i ett inlägg så att vi alla kan ta del utav era tips! Tack alla söta! Nu ska jag fortsätta jobba så hörs vi imorgon! KramarVi syns i vimlet!
Aida

bild

Apoliva balsam

2010-02-19 @ 14:50:44

Jag har hittat mitt favoritbalsam, no doubt! Jag är den tjej som alltid letar efter ett nytt roligt balsam och har nog aldrig köpt samma balsam två gånger men det kommer det att bli ändring på. Jag låter apoteket tala för sig själva!


Om Apoliva balsam
Apoliva hårbalsam 200 ml är utredande och berikat med panthenol (provitamin B5) och canola oil som tillför håret näring och gör det mjukt, glansigt och följsamt. Applicera i nytvättat hår och låt det helst verka i 1-2 minuter för bästa reslutat. Skölj väl. Produkten finns med eller utan parfym. Används med fördel tillsammans med Apoliva Schampo.

Kan inte säga något annat än att det håller vad den lovar, massera in i håret (aldrig hårbotten) och låt verka i ungefär 2 minuter. Mitt hår blir lika mjukt som när jag mer eller mindre använt inpackning!! Jag är supernöjd! text och bild lånad härifrån

Betyg: 5/5
Pris: 23,5 kr
Inköpsställen: Apoteket
Skulle jag kunna tänka mig att investera i denna produkt igen? Det kommer jag att göra redan nästa vecka!

Vi syns i vimlet!
AidaMin första vinst någonsin!

2010-02-19 @ 11:12:38

Titta här, min första vinst någonsin! Wiiiiie! Blev superglad faktiskt, tack Maria!


Vi syns i vimlet!
Aida

Inlägg tillägnat fett hår

2010-02-18 @ 15:40:12

Mitt hår är, som så många gånger jag skrivit om det, otroligt fett jämt! Nu har jag äntligen frågat min otroligt duktiga frisör (har alltid frågat alla andra frisörer förutom henne, konstigt) om varför mitt hår är som det är.
Hon säger att det finns 2 olika fall!

Första fallet!
Du tvättar håret för ofta
Detta bidrar till att du tvättar bort hårbottens naturliga oljor som finns till för att inte din hårbotten inte ska torka ut. När du tvättar håret varje alternativt varannan dag tvättar du bort dessa nödvändiga oljor och dessa resulterar i att din hårbotten kommer att producera mer och mer av dessa oljorna för att din hårbotten inte ska torka ut. Det är därför du får fett hår! Trixet till att komma ut ur denna onda cirkel är faktiskt att börja tvätta håret mer sällan. Var fjärde dag är rekommenderat om man vill uppnå riktigt fräscht resultat i slutändan. Det gäller att börja avvänja hårbotten till att producera så mycket fett. Till en början, säg 2-3 månader (det är väldigt olika för olika typer av hårbotten) kommer du att lida av fett hår, it sucks men detta måste ske för att du i slutändan inte ens kommer att behöva att tvätta håret ungefär mer än en gång i veckan, det ni!

Det finns olika hjälpmedel att ta till och saker att tänka på!
Torrschampo - Ett puder som du gnuggar in i din hårbotten för att absorbera fettet. Detta resulterar att ditt hår kommer att bli väldigt matt eftersom att det är oljorna som gör att håret "skiner/lyser". Om man använder för mycket av det så kommer det nästan se ut som om man har damm i håret så spraya/häller på på försiktigt och gnugga ordentligt innan du sprayar/håller på igen. För brunetter kan torrschampon vara trixiga eftersom att pudret är vitt och i mörkt hår kan hårbotten komma att se grå ut, gnugga gnugga! Det finns färgade torrschampon för rött, mörkt och svart hår men de kostar 5 gånger mer än det vanliga vita. Självklart finns det olika typer av torrschampon som fungerar olika bra, det gäller att pröva sig fram och hitta det som passar en. Jag kommer att ge er recensioner på 2 stycken torrschampon här i veckan, så håll utkik.

Vattnets temperatur vid dusch - Som vi alla vet så öppnar ånga upp våra porer, därför bör man unvika att tvätta håret med varmt vatten när man duschar eftersom att man då öppnar upp porerna i hårbotten och det är lättare för oljorna då att attackera vårat nytvättade hår. Har man väldigt svårt att duscha i kallt vatten så kan man iallafall tvätta klart håret + kroppen och sedan böja huvudet fram och spola håret med riktigt kallt vatten i några minuter så att porerna stänger sig ordentligt.

Antalet gånger man schampoonerar håret - Vad som är rekommenderat är att man ska schamponera håret två gånger vid varje tillfälle för att verkligen tvätta ur allt fett och olja. Med endast en schamponering finns det risk att håret inte blir riktigt rent och det blir ungefär som att tvätta din oljiga stekpanna med kallt vatten, det blir inte riktigt rent!

Val av schampoo - Idag finns det ett väldigt brett sortiment och många olika prisklasser, du kan hitta schampoon för allt i från en guldtia till flera hundalappar. Här kommer en liten förklaring av vad som skiljer dessa åt.

Billigare schampon som finns i daglig varuhandel innehåller oftast mer kemikalier än dyra schampoon. Det är mycket billigare att tillverka syntetiska produkter än äkta vara och det är därför priset är så lågt. Dessa schampon har en tendens till att få din hårbotten beroende, det kan märka genom att sluta använda produkten ett tag, då kommer förmodligen ditt hår bli mycket värre än det var när du började använda produkten. Dessa schampon har kanske lika stor volym som de dyra men oftast innehåller de mycket mer vatten, som är uttorkande, vilket resulterar i att du kommer att behöva använda en större mängd schampoo vid varje duschtillfälle vilket leder till att de även tar slut mycket fortare.

Dyrare schampoon kan man oftast köpa på etablerade frisörsalonger. Dessa schampoon innehåller mer utav naturliga råvaror vilket är mer miljövänligt och de är mer koncentrerade vilket innebär att en väldigt liten klick schampo gott och väl räcker till en schamponering. Alltså innehåller flaskorna mycket mindre vatten än de billigare versionerna och detta bidrar till att du väldigt sällan behöver köpa nytt schampo. Dyrare schampon är oftast uppbyggda på hjälpande ämnen och som skrivet mindre vatten vilket kommer att ge dig renare, fräschare och "problemfritt" hår.

Tänk på vad du äter - Äter du mycket fet mat? Minska det! Kosten är en bidragande faktor! 

Andra fallet!
Din kropp överproducerar fett och det finns inget du kan göra åt det.
Tyvärr är detta den kategori som jag absolut INTE vill hamna i men that's life. I 1½ år har jag tvättat håret var 5:e dag, köpt miljontals med olika "ta-till-metoder-för-fett-hår" och jag har precis samma problem som när jag började. Vissa av oss har den oturen och det gäller inte bara hårbotten utan ta huden till exempel. Jag har fet hy,  har försökt bekämpa det med miljontalsprodukter för fet hy/blandhy, gått på konsultationer, fått flera hudläkare att hjälpa mig. Men i vissa fall, som i mitt, finns det inget man kan göra åt saken. Jag har fett hår, jag får duscha varje dag för att det kommer inte att göra någon skillnad, jag kan hålla på att byta krämer hur jag vill, jag kommer ändå att ha fet hy.

Hoppas denna lilla guide kommer till nytta och att det iallafall finns en själ som får hjälp av denna, då blir jag glad. Annars så har jag gjort så gott jag kunnat!

My valentines make up!

2010-02-18 @ 11:55:20

Här är min sminkning som jag hade på alla hjärtans dag! Blir EOTD-bilder (eye of THAT day) då jag inte kunda hålla masken på en enda helbild! Löjlade mig hela tiden, ooops!

Urban Decay Primer Potion (UDPP)
Make up store microshadow Diana
Make up store microshadow Honey Pie
Make up store microshadow Dora
Make up store eyedust Make up store strazz Bubblegum
Max Facor Masterpiece max
Lösögonfransar Make up store lash art single 13 mm

Ute i butik!

2010-02-17 @ 13:28:23

Åh, behövde påminna mig själv och kan lika gärna passa på att påminna e

r också! Make up stores ögonskugga "Charity" bör ha kommit ut i butik nu i måndags! Wohoo, ska försöka hinna förbi MUS och köpa den med detsamma. Love charity!

För er som inte har någon aning om vad jag talar om så är det som så att Make up store har inlett ett samarbete med Noaks ark, en organisation som försöker bekämpa HIV/AIDS genom att tillverka deras nya skugga Charity. Skuggan kostar 135 kr och pengarna går oavkortat till forskningen kring HIV och AIDS. Nyansen är en ljugul/ljusbeige som passar de flesta. Vill ni inhandla en fin skugga till er själva samtidigt som ni bidrar till forskningen tycker jag att ni ska bege er till närmsta Make up store med en gång och göra något riktigt bra, nämligen välgörenhet!

Vi syns i vimlet!
Aida

Make over

2010-02-17 @ 10:30:06

Fick hem Kicks nya "tidning" för några dagar sedan och kunde inte undgå att lägga märke till den ljuvligt vackra flicka som pryder omslaget. Satt och kollade på henne en lång stund och sakta men säkert började min hand dra sig mot bläckpennan. Jag har "a thing" för ögonbryn, de har en sådan himla stor betydelse för mig. Inte nog med att ska lägga mig i vad mina vänner gör med sina ögonbryn, utan jag måste ge mig på den söta omslagstjejen med redan fina ögonbryn! Vårens look ska tydligen var au pastelle men jag själv är inte så mycket för i vad som gäller utan mer för vad man passar i/känner för, därav min make overs resultat!


bild lånad härifrån

min version

Jag gillar båda versionerna, men vad tycker ni?

Vi syns i vimlet!
Aida

Always Coca Cola!

2010-02-15 @ 15:29:33

Minnen, minnen så många minnen. Hur många av oss har inte varit fullkomligt nerkärade i Lip Smackers som barn? Jag minns att jag alltid, alltid alltid höll tummarna de dagarna jag och min mamma skulle in till stan att vi skulle kika förbi Lindex för det hade flest utbud på Lip smackers med världens alla smaker. Följande scenario utspelade sig vid ungefär varje downtownbesök i min barndom.

Jag: Maaaaaamaaaaan, älskar du mig?
Mamma: Det är klart jag gör, vad säger du?
Jag: Skulle du göra allt för din dotter?
Mamma: Självklart maahaniii (smeknamn)
Jag: BRA! För jag vill hemskt gärna vilja få en Lip Sma ..
Mamma: Eller vänta nu, nu när jag tänker efter så tror jag att du har rätt, jag älskar dig inte. Nej, det är rätt tveksamt faktiskt! 
Jag: MEN MAM ...
Mamma: NOG! Jag vill aldrig höra ordet Lip Smacker igen!

Efter några år så slapp hon mitt ständiga tjat om LS eftersom att de försvann och H&M fick sakta men säkert ta deras plats. Nu ungefär 10 år senare befinner vi oss i KappAhls kassakö och helt plötsligt fångar något min syn. Mitt ansikte lyser upp, precis som i Trissreklamerna "plötsligt händer det" och en symfoni orkestrar i min hjärna. LIIIIIIIIIIIIIIIIIPSMAAAAAAAAAAAACKEEEEEEEEEEEEEEEERS! Min lycka var obeskrivlig, det var nämligen inte vilka LS som helst utan med smakerna: Coca Cola, Fanta & Sprite! Jag hade betalat världens största summa för att få min mammas min på bild när hon märker min upptäckt, hursomhelst, eftersom att jag är inne på Coca Cola-perioden just nu var mitt val självklart.

Kanske är det barndomsminnena eller kanske är det känslan av att kunna köpa en LS utan att gnälla på mamma,  som gör att man inget annat kan älska LS. För själva innehållet är inget värt att tala om. Med en oljig konsistens som lägger sig som en hinna och som aldrig verkar absorberas av läpparna ger inte denna produkt några som helst poäng, den är värdelös. Det enda som är RIKTIGT lyckat är doften, no doubt about it. Har aldrig doftat något annat som luktar mer Coca Cola än denna. Doften och nostalgin, that's the magic!

Betyg: 1/5
Pris: 29 kr
Inköpsställen: KappAhl, finns säkert fler återförsäljare
Skulle jag kunna tänka mig att investera i denna produkt igen? Nja, det återstår att se!

Vi syns i vimlet!
Aida

Here it comes

2010-02-14 @ 17:19:07

mer än 24 h senare än utlovat men you know what they say: better late than never.
Fick ladda upp klippet över 15 gånger hemma men den uppladdades aldrig men thanks to mum så har jag lyckats ladda upp denna hemma hos henne =) Enjoy min lilla make up collection!Videoinlägg

2010-02-13 @ 15:05:24

Heeej! Ett videoinlägg är på G! Youtube tar bara så ofantligt lång tid på sig att ladda upp filerna? Är det så för er med? Har gått över en timma och den har bara laddat klart 1/8?

Stay tuned! Kram.

Är det bara jag?

2010-02-11 @ 11:41:02

Är det bara jag som är supersugen på L'oreals nya serie studio secrets?
Detta ser fab ut!Purity har en grym recension av vissa produkterna, läs den här!

Why honey, why?

2010-02-05 @ 12:40:31