And the winner is .....

2009-09-30 @ 22:29:25

Nu kööör vi!

Idag har jag varit ute på stan bara för er läsares skull och köpt en grej som jag vill dela ut som vinst.
Produkten kommer från Face Stockholm!

Varför Face? Jo, för att jag tycker att Face Stockholm är ett underskattat märke och jag vill givetvis kunna ge er den möjligheten att få testa en utav deras superhärliga produkter! Idag valde jag ett läppglans i den rosa nyansen "cyklamen" som passar alla! Visar bild senare. Åh, den är så fin att jag funderar på att köpa ett till mig själv senare i veckan!

Okej, för att vara med i utlottningen av detta underbara läppglans krävs:
1)
Att du registrerar dig på Gratis make up (helt kostnadsfritt) via denna länk <---- klicka här!
2) Du skriver en kommentar till detta inlägg med ditt användarnamn på gratis make up så att jag kan bekräfta.
3) Länka till tävlingen på din blogg (är ej ett krav men det ökar dina chanser till vinst) och skicka med länken till detta till ditt inlägg som är länkat till detta

Tävlingen avslutas om 30 September kl:19
Lycka till och håll tummarna!Vi syns i vimlet!
Aida


Vinnaren är dragen och äääääääääääääär

TRUMVIRVEL TACK!!

........

Jessica!
Du är nu kontaktad på din blogg.
Grattis!!
Till alla er andra som inte hade turen att vinna, det kommer att komma fler tävlingar på bloggen. Oroa er inte!

Vi syns i vimlet!
Aida

Dagens sminkning

2009-09-30 @ 21:02:04

Lite lätt makeup idag, ville bara se lite fräsh ut, inget märkvärdigare än så :)

Med blixt för att ni ska få se hur det glitterskimrar!


Helhet


Rosa skimmerskugga på ögonlocket från H&M
Guld/Orange skimmerskugga som highlighter från H&M.
Vit Kajal från Make up store
Rosa ögonpenna från Make up store

Vi syns i vimlet!
Aida*

There has been a change

2009-09-30 @ 16:55:01

Update, tävlingen är framflyttad från  kl 19 till kl 22 ikväll av anledningen till att jag inte kommer att vara hemma innan dess, lycka till nu allihopa!Jag lägger även upp dagens sminkning när jag kommer hem, hinner inte nu.
Kram på er!

Vi syns i vimlet!
Aida

Läppcerat

2009-09-30 @ 14:05:13

Bluebox.se är en av mina favoritsidor att besöka, de har alla möjliga olika slags prylar. Inte bara det, utan de har alla möjliga slags prylar i de mest finaste formaten/färgerna! Allt är så kreativt och det finns inget stop när man väl börjar klicka hem saker. En dag fastnade jag för Badger Lip & Body Balm, Tangerine Breeze.
Beskrivningen löd:
"Använd det här läppbalsamet för förstklassig läppvård!
Olivoljan håller läpparna mjuka och bivaxet har en skyddande verkan. Gör läpparna fint glansiga, är värmande och doftar ingefära och citron. (Fungerar även bra till torra händer, armbågar, fotsulor och hälar.)
Läppbalsamet kommer i en fin liten plåtask med en tecknad bäver.
Burken är 5 cm i diameter och innehåller 21 g läppbalsam."   
från bluebox.se

Jag kunde definitivt inte säga nej när jag såg texten som fanns runt burken:
Try it. Use it. Never lose it.
Poetiker som jag är föll jag för kärleksversen.

Jag som är supernöjd med deras andra produkter väljer att klicka hem denna lilla bäverburk för 89 kr.
När den väl föll ned genom brevlådan började jag behandla mina läppar med detta cerat omgående.
Jag har normaltorra läppar men nu när det börjar gå mot kyliga tider behöver mina läppar extra omvårdnad.

Men jag är allt annat än belåten, tyvärr. Detta cerat tas inte upp av mina läppar utan ligger som en yttre hinna hela tiden. Jag har mjuka läppar så länge den sitter på tills jag tar bort den och ungefär 5 minuter efter det men efter 6 minuter är det som vanligt igen. På kvällarna brukar jag smörja in mina läppar och låta det sitta hela natten och när jag vaknar på morgonen brukar det oftast ha absorberats men detta cerat väljer att smeta ut sig på kudden och andra ställen, den finner inte mina läppar tillräckligt attraktiva tyvärr. Ceratet är jättedrygt och kommer att hålla superlänge men vad är det för vits om den inte uppfyller mina behov. Pluspoäng för snygg design, härlig mild doft och de ekologiska råvarorna de har använt dig av men that's about it.

Betyg: 1/5
Pris: Omkring 80 kr
Inköpsställen: bluebox.se/inezza.com m.fl.

Vi syns i vimlet!
Aida

Vem är du idag?

2009-09-29 @ 23:51:15

Jag får ofta frågor, både i bloggen och utanför, hur man lägger en fin skugga. Den första följdfrågan lyder alltid: du måste ju lägga hur mycket som helst på dina skuggor. Näe, faktiskt inte. Eller  joo, ibland men det är inte nödvändigt. Make up stores eyedusts köper jag när jag vill belöna mig själv när jag har gjort något bra, de är grädden på moset. Men det är inte tack vare de jag får en fin skuggmake. Näe, det handlar främst om teknik, känsla och redskap.

Något jag tycker det är värt att lägga en lite hög engångssumma på är en bra ögonskuggsapplikator, den kan kosta runt 200 kr men de håller ända till pensionen (typ) och gör dig aldrig missnöjd. Vad som jag personligen tycker skiljer en bra ögonskuggsborste från en sämre är själva uppfånget av ögonskuggan. Hr ni var någonsin varit med om att ni har duttat/dragit över borsten på skuggen men aldrig riktigt fått fram någon färg? En bra borste ska kunna fånga upp skuggan utan att man ska behöva mörbulta den.

En bra borste ska även kunna sudda ut skarpa linjer utan vidare ansträgning, man ska kunna måla och måla och måla och allt borsten ska göra är att förstärka, jämna ut o.s.v. Vissa borstar skapar så markerade och skarpa linjer genom applicering att man till slut blir galen och börjar finslipa med fingrarna istället.

Det var om borsten det.
Nu över till skuggorna.

Det är inte ett krav att man ska lägga ut en förmögenhet för att i gengäld få bra prdukter. Tänk över vad det är du vill skapa med din skugga, vill du vara neutral men ändå glowa lite ska du satsa på skimmrande skuggor, är du ute efter att skapa en markerad och skarp look ska du leta efter matta skuggor med bra intesitet, fick du aldrig leva ut 80:talet och känner att det är dags att ta igen ska du söka efter skuggor med MYCKET pigment och gärna lite glitter i.

När du bestämt dig för vad det är du vill ha är det bara att ge sig ut i djungeln! Det första du bör göra är att trotsa alla fördomar och bege dig till t.ex H&M. Pröva dig fram, H&M's egna serier, Isadora, Maybelline, Rimmel .Du blir förvånad över vad du kan finna där. Sminkmarknaden är väldigt stor och alla vill tjäna sina pengar, ända sättet att göra det är att se vad det är som säljer. Säljer MAC med sina otroliga pigmentburkar, ja då får de skapa sina egna versioner. Annars är det ingen stor chans att de går i vinst. Det låter logiskt, visst?

När det kommer till själva agerandet, att sminka sig säger jag bara: go for it och var inte rädd till att bryta normen, annars kommer du aldrig att börja märka vad som passar dig utomordentligt och vad som du borde unvika. Personligen är jag ingen slavisk följare till följ-din-hudton-snacket. Visst, jag kan inte säga att det inte är så att jag möjligvis passar aningen bättre i varmare färger p.g.a. av min hudton men vem säger att jag inte passar i kalla? Allt handlar om hur du kombinerar färgerna i hela ansiktet, din rouge, ditt läppstift, ditt solpuder .. Så jag säger, skippa alla utbildningssnack och fokusera dig på vem är du idag. För mig känns det viktigare att kunna uttrycka mig och stå för mina känslor än att fokusera på vilka färger som passar mig bäst och inte kunna leva upp til de.

Är du på hugget, har svar på alla frågor? Jamen, kör på en beige skimmersskugga, svart eyeliner, mindre rouge/solpuder och röda läppar! Ta vara på din känsla och förmedla den med alla möjliga slags färger. Smink, tycker jag, är den finaste formen av konst. Du är en tavla, berika den!

Lägg detta på minnet, jag vill inte göra världen ytligare än vad den är. Nej.
Jag vill bara sätta färg på den ..

Briiiiing it!

2009-09-29 @ 16:13:52

Innan jag drar ut till stan måste jag bara tipsa om en fantastisk sida!

http://www.lookfantastic.com/

Helt otroligt vilka priser, glöm bangerhead, lyko.se etc.
Här är det superbilligt jämfört med återförsäljarna i Sverige.

Redken, Tigi och Loreal paketpriser är ju nästan gratis (jämfört med här!!)
Jag menar vissa av ID's startpaket ligger på 35 dollar?
Frakten ligger på nästan 9 dollar, men det är det värt vid storköp!
Samla ihop ett gäng kompisar och dela på frakten.

På bangerhead, 239 för 300 ml


På lookfantastic 18,55 dollar (ungefär 140 kr?) inkl. balsam på 250 ml!Det blir en riktigt stor priskillnad i längden.
Här ska det beställas!

Vi syns i vimlet!
Aida

The make of the day!

2009-09-29 @ 12:32:21

Idag känner jag för färg och makt! Makt innebär för mig, förmågan att kunna behärska saker och ting som du inte alls skulle göra i vanliga fall, för mig är det makt. Makt över mig själv. Poetisk som jag är ska jag idag bli mäktig genom att mestadels använda 2 färger som inte alls ligger bland mina toppfavoritfärger, nämligen: voilett och blått! Blää .. eller?

I dagsljus

I strålkastarljusetMina läppar är penslade med dessa skönheter


Och mina ögon pryds utav inget annat än faktiskt H&M's skuggor, det trodde ni inte va?


Senare idag ska jag avslöja för er vilka faktorer som gör en skugga användbar och likvärdig de dyrare som finns ute på marknaden. Först vill jag ha svar, har jag blivit mäktigare eller inte? Det är ni som bestämmer!

 
Vi syns i vimlet!
Aida

Sminks hållbarhet och vad som är viktigt att tänka på.

2009-09-28 @ 18:55:56

Smink är något vi svenska tjejer använder flitigt. Vi kan allt om alla H&M's artiklar till de mest eklusiva märkenas produkter och kan sitta och diskutera alla kommande serier för hur länge som helst. Men där tar det oftast stopp, i alla fall i min omgivning. Det är inte lika mycket intresse för hur man tar hand om sina produkter på bästa sätt samt när det är dags att ta adjö av sin favoritconcealer. Här är lite hjälp på vägen, för ditt bästa resultat.

Makeup som är någon form av något flytande som till exempel alla slags krämer, rougekrämer, primers foundations etc. håller ungefär mellan ett halv år upp till ett år. Om man tittar på baksidan produktförpackningarna som finns det en symbol som berättar hur många månader produkten håller efter öppning. Vad som är viktigt att tänka på är förvaringen av smink, smink mår bäst i rumstemperatur och långt bort från fukt och solljus.

Det är även viktigt att lära sig läsa alla tecken ger dig, om du märker att din produkt har blivit slemmig, sitter inte lika bra länge eller om den har börjat lukta är det dags att göra sig av med den, oavsett hur mycket du har betalat för den eller hur många gånger du har använt den. Det kan få hemska följder som slitna ögonfransar, munsår, irritationer i ögonen om du inte slänger ditt smink i tid.

Vad som även jag tycker är superviktigt att tänka på är att rengöra alla slags penslar man använder minst 1 gång i veckan. Ni kan inte ana hur mycket bakterier som sätter sig på våra underbara borstar och som bara blir fler och fler för varje gång vi använder de. Jag har så många vänner som i botten har en underbar hy men som aldrig tänker på detta med rengörning och detta leder till att deras hy reagerar på alla baskilusker.

Borstar av syntetiskt hår ska du tvätta med diskmedel och skölja rent med vatten och låta självtorka. Borstar av äkta hår ska tvätta med vanligt shampoo och balsam och låta självtorka.

Att låna ut smink till en kär person är inget jag skulle rekommendera. Jag läste i någon artikel om makeup artisten William Värnild från Make up store: "Vid ett tillfälle hade vi en kund inne på Make Up Store som ville reklamera en produkt som mystiskt nog hade gett henne en ögoninfektion. Vi skickade den till laboratoriet och det visade sig att det inte var fel på produkten i sig. Däremot fann de klamydiavirus på produkten. Så kan det gå om man kliar sig i sina nedre regioner och därefter använder makeup."

Så länge håller din kosmetika:
Läppstift: 6- 12 månader
Läppglans: Upp till 3 år om man är noga med att täppa till tuben.
Mascara: 2 månader
Foundation, puder och underlagskräm: 6- 12 månader
Läppenna och eyeliner: 12 – 18 månader


Ta till er denna fakta och bär med den till sminkskåpet, älskar du din hy samtidigt som du älskar ditt smink? Ta hand om sminket då. Hoppas ni tar nytta av detta.

Neutrala toner

2009-09-28 @ 14:49:14

Idag har jag valt en liten diskret sotning med guld och brunt. Jag har använt mig av min nya palett från Isadora.
 


Här ni resultatet i färskt dagsljus. Måste påpeka att färgerna är lite starkare egentligen, inte riktigt så neutralt som det visar sig på bilden men ändå lagom!


How to do:
1) Jag applicerade skugga B 3/4 delar över ögonlocket som en bas.

2) Skugga E applicerar jag över den överblivna knappt halva delen av ögonlocket.

3) Skugga D lägger jag i princip över första delen av halva ögonlocket på skugga B. Dessa två blir riktigt mumsiga tillsammans.

4) Jag använder mig av en vit kajalpenna att och fyller i hela vägen i ögats undre ögonlock (se bilderna)

5) Använder mig av en svart ögonpenna precis under fransradskanten, en smal linje drar jag som jag sedan suddar ut med en tops för att den inte ska bli för markerad.

Nu så är vi klara!

Betyg: 4/5 Applikatorer som medföljer är aldrig några bra applikatorer, knappt godkända. Det är ett stort minus. Det som höjer produkten väldigt mycket är pigmenten i ögonskuggorna, de är ljuvliga färger som går att leka med vilket innebär att du kan använda samma palett både till vardag och fest! Bra Isadora, detta hade jag inte förväntat mig!
Pris: 179 kr (139 just nu på Kicks!!)
Inköpsställen: Åhléns/Kicks/Lindex m.fl.

Vi syns i vimlet!
Aida

PS. Är du ännu inte med i tävlingen? Kika då in här! DS.

En glad Aida

2009-09-27 @ 21:26:06

just nu, som lovar en jättefin sminkning imorgon.

Åh, ja!

2009-09-27 @ 11:50:12

Lite nytt att recensera längre fram!


CC's nya ansiktskräm från den nya serien demons & angels!

Isadoras eye shadow palette.

Ögonpenna från Make up store i vitaste vitt!

Ögonskuggsapplikator från Make up store med mårdhår.Isadora Biuld up extra volume mascara som jag fick med utan extra kostnad.


Ursäkta kvalitén på bilderna men jag fann inget bättre ljus.
Oboy vad jag längtar till att få testa dessa godsaker! Mmmm ...

Vi syns i vimlet!
Aida

Tommy, shoot me with that gun!

2009-09-25 @ 11:21:49

Jag har nu ett väldigt bra tag haft problem med mitt hår, mitt alldeles för-feta-alldeles-för-snabbt-jag-har-ju-nyss-duschat-hår. Det kommer från perioden för ungefär 5 år sedan då jag gick i boxning. Träning 5 dagar i veckan á la 3-4 timmars pass ledde till att man fick duscha håret varje dag vilket bidrog till att mina talgkörtlar i hårbotten fick en vana att producera allt för mycket fett. Hårbotten blev alltså van vid all schamponering och började "strejka". Sedan dess har det inte funnits någon som helst lösning på mitt hopplösa hår. Jag har prövat alla världens olika schampoon för fett hår men inget har lyckats tona ned det. Jag försöker tvätta håret så sällan som möjligt men 3:dje morgonen kan man i princip steka pyttipanna i mitt hår med hjälp av lite värme. Ni hajar!

Hur som helst gjorde jag ett besök på Bellbox i Partille-Allum en vacker dag då jag skulle köpa min fabulösa plattång. Där fanns en jättesöt kassörska som sa att jag borde prova volymschampoon istället. Huh? Tänke jag. Hon förklarade att när håret ligger platt och ganska "tryckt" mot hårbotten så har de lättare för att absorbera fettet som produceras. Men när man använder ett volymschampoo lyfter du håret från botten och gör det svårare för håret att få kontakt med hårbottenfettet. Det lät logiskt i min öron.

Dagen efter då jag gick runt på stan fick jag syn på ett supersött schampoo som doftar underbart, nämligen blåbär. Åh, kan ni tänka er. 99 kr för 250 ml volymschmapoo vars märke jag aldrig hört talas om på Lindex. Ni hör ju själva hur det låter. Men hujeda alla fördomar och länge leve TommyGuns!

Vilket underbart schampoo. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte får fett hår på en vecka, nä nä. Men efter duschen får jag något så väldoftande och friskt hår! Mitt hår blir lätt, det känns som om det knappt väger något och alldeles luftigt. Det räcker gott och väl för mig. Nu känns det i alla fall bättre att man går mot fett hår med en underbar känsla i alla fall. Tur i oturen!

Betyg: 5/5 Volume it said and volume it gave
Pris: 99 riksdaler
Inköpsställen: Lindex/Kicks bl.a

Vi syns i vimlet!
Aida

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit:
såg nyss i Kicks beauty magazine att de har en artikelsintervju med just grundare till detta märke. Verkar som om att jag låg ett steg före! Wohoo, länge leve magkänslan.

Tips för alla Kicks medlemmar!

2009-09-24 @ 13:02:45

Klubberbjudanden

Dessa erbjudanden gäller mot uppvisande av klubbkort under perioden 25/9-14/10 2009.


Clinique

Köp en valfri Clinique foundation, så får du en Airbrush Concealer nr 04 (Neutral Fair), helt utan kostnad.
Värde 210 kr.

Maybelline

Pulse Perfection vibrerande mascara ger perfekta fransar från rot till topp. Förlänger, separerar och ger volym.
Klubbpris: 149 kr (189 kr).

 

Aussie

20% rabatt på valfri hårprodukt.
(Ord. pris 95-125 kr).

 

Diesel

Fuel For Life She EdP 30 ml
Klubbpris: 255 kr (355 kr).
Fuel For Life He EdT 30 ml
Klubbpris: 239 kr (339 kr).

L'Oréal

Collagen Replumper motverkar rynkor, slätar ut huden och återuppbygger slappa ansiktskonturer. Dagcreme, nattcreme.
Klubbpris: 109 kr/st (145 kr/st).

Och inte bara detta, utan jag skymtade även i deras tidningshemskick att de har rea på mitt favoritnagellack från Isadora nu kostar det bara 55 kr och det har kommit en massa härliga höstfärger!

Även denna palett tycker jag är värd att nämna Isadoras eye shadow palette smokey eyes

bild lånad
härifrån

Nu ligger den på extrapris! 139 kr istället för ordinare 179, värt att testa. Ska nog iväg till stan och se hur de sitter. Jag är inte ett stort fan av matta skuggor, det ska gärna vara mycket pigment.

Kanske vi syns på Kicks?
Aida

Dagens sminkning

2009-09-23 @ 14:59:26

Idag känner jag för små detaljer och då blev mitt smink såhär!
Har använt mig av 3 stycken eyedusts från Make up store, en lila som skimrar blått, en blå som skimrar grönt och en vinröd med en touch av guld i den. Allt jag gjorde var att blanda ut mina dust med mixing liquid från Make up store, så att det får en metallisk effekt, och dra småpenseldrag som en eyeliner över ögonlocket. Under mina nedre ögonfransar drar jag en linje över halva mitten om man säger så. Jag ska visa er!

Ni får ursäkta mina dåliga paintkunskaper men jag hoppas att denna "modell" kan visa er på ett ungefär hur jag har lagt dusterna. Jag blev nöjd och ibland räcker det med 3 enkla penseldrag för att liva upp det ordentligt.

Vi syns i vimlet!
Aida


PS. Är ni inte med i tävlingen ännu? Klicka här! DS.

Face lipgloss

2009-09-23 @ 11:29:03

Såhär ser det ut!Är du inte med i tävlingen ännu? Kika då in här!

Lycka till!

Vi syns i vimlet!
Aida

Dagens make

2009-09-21 @ 12:01:29

är mac-inspirerad! Här har vi en bild av vad jag har utgått från.
länk till bild


Jag har älskat denna bild så himla mycket från den dagen den kom.
Den är Aida i ett nötskal.
Men nu har jag försökt på min egna variant. 
It's crazy, it's colour, it's Aida.

Vi syns i vimlet!
Aida


Okej, tävlingen bekräftad .

2009-09-20 @ 15:15:55

Nu kööör vi!

Idag har jag varit ute på stan bara för er läsares skull och köpt en grej som jag vill dela ut som vinst.
Produkten kommer från Face Stockholm!

Varför Face? Jo, för att jag tycker att Face Stockholm är ett underskattat märke och jag vill givetvis kunna ge er den möjligheten att få testa en utav deras superhärliga produkter! Idag valde jag ett läppglans i den rosa nyansen "cyklamen" som passar alla! Visar bild senare. Åh, den är så fin att jag funderar på att köpa ett till mig själv senare i veckan!

Okej, för att vara med i utlottningen av detta underbara läppglans krävs:
1) Att du registrerar dig på Gratis make up (helt kostnadsfritt) via denna länk <---- klicka här!
2) Du skriver en kommentar till detta inlägg med ditt användarnamn på gratis make up så att jag kan bekräfta.
3) Länka till tävlingen på din blogg (är ej ett krav men det ökar dina chanser till vinst) och skicka med länken till detta till ditt inlägg som är länkat till detta

Tävlingen avslutas om 30 September kl:19
Lycka till och håll tummarna!Vi syns i vimlet!
Aida


T?

2009-09-19 @ 17:33:48

Vad sägs om att dra igång en tävling på bloggen?
Låt oss säga riktigt fina vinster som möjligtvis Dior, Chanel eller liknande?
Ni kan påverka genom att svara på detta inlägg, behöver veta hur många som är intresserade ..

Kram


Chanel? Max Factor? Dior? Isadora? Estée Lauder? Rimmel NARS? Face? MAC? Make up store?
Vilken är din favorit?

Nu

2009-09-19 @ 17:21:36

Nu kan man följa min blogg med bloglovin! Titta ned till höger under "länkar"

Love colour

2009-09-19 @ 17:09:39
Todays make

2009-09-18 @ 11:57:39

Idag ser jag ut såhär!
1) Det första jag gjorde var att dra ett streck från lite mer än halva ögats övrefransradsläng med en svart ögonpenna, i slutet drog jag ut mer för en lite mer dramatisk look.

2) Därefter änvände jag mig av en krämig ögonskugga i lite beige/guldaktig ton, mest för att ge ett fint skimmer som ett komplement till glittret.

3) Jag applicerade en liten "prick" med brunt glitter precis vid, ja vad ska man kalla det, precis innan tårkanalen? Aa, nu ser ju i alla fall. Sedan fyllde jag på med 2 stycken "prickar" precis ovanför den utdragna linjen från ögats ändå. Glittret har inte gjort så sig bra på bild men i verkligenheten är effekten mycket större. Man måste älska glitter, det går inte annars.

4) Batteriet på kameran dog innan jag hann ta en helhetsbild men på läpparna har jag min Clarins gloss appeal för att det inte skall bli för mycket partylook på en fredagsförmiddag.

Produkter jag har använt mig utav:
Ögonpenna från
Lancôme: Le crayon khol, black ebony.

Krämig ögonskuggspenna
från Dior (En "penna" som har en penseltopp, så man praktiskt taget bara målar ögonskuggan på ögonlocket): Diorshowkollektionen - Collection beige

Glitter
från Make up store: sputnik

Applicering av glittret
gjordes med Mixing liquid från Make up store
Vi syns i vimlet!
Aida

Nu

2009-09-17 @ 14:43:32

drar jag iväg till stan med mamma, är sugen på att uppdatera sminkhyllan! Självklart ska ni få se vad som har fått följa med mig hem ikväll! Senare under dagen ska jag och min älskling iväg och titta på en lägenhet, håll tummarna för mig. Jag har nämligen jättefokus på delar av en lägenhet, nämligen köket och toaletten/duschen. Dessa måste vara rymliga och jättefräscha, annars blir det nej med direkten. Håll tummarna för mig!Vår förra lägenhet
Don't mind the dolls, satt barnvakt åt en vän samma morgon därav dockorna
Önska mig lycka till!

Ett litet utblottande ..

2009-09-16 @ 14:46:42

Jag är en nörd, en riktig en. En vetenskapsintresserad och galen sminkälskande brud kombinerad med en nördig karaktär. Jag älskar kunskap, ja kunskap. Ni läste rätt. I grundskolan/gymnasiet låg jag alltid i topp och var den tjejen som räckte upp handen innan alla andra när läraren ställde en fråga. Något jag tycker är superintressant i alla lägen är härkomst, hur/var/när/varför uppstod "x"? Vad var det som låg bakom "x" och hur hade det utveklats under åren? Detta gäller även smink!

Härmed vill jag dedikera detta historiainlägg till alla människor i alla århundraden runt om i världen som har hjälpt att utveckla kosmetikan till vad den är idag, tack! Tack wikipedia för en suverän sammanfattning.

Bruket av smink har växlat inte bara mellan könen utan också mellan klasser, länder, sminksorter och färger. De första som bemålade sig var antagligen män, i den mån det var män som jagade och bekrigade främmande grupper. I det sumeriska riket (5000 f. Kr.) och de följande babyloniska och assyriska (600 f. Kr.) sminkade sig både män och kvinnor kraftigt.

Smink har som sagt använts i tusentals år för att försköna både män och kvinnor. Det började tillverkas i större skala i fortida Assyrien och även forntida Egypten, och preparaten var förvånandsvärt lika dagens produkter. De egyptiska damerna målade ringar runt ögonen med kol och hade turkos ögonskugga gjord av grön koppar och bly. Läppar och kinder färgades med rouge av pulvriserad lera. Handflator och fotsulor färgades rosa med hjälp av henna, likaså tå och fingernaglar. Högättade män och kvinnor gned in sina kroppar med kryddiga och väldoftande oljor.

På denna tid rakade män sina huvuden och bar i stället konstnärligt klippta och ornamenterade peruker. Vid utgrävningar av gamla egyptiska gravar har man funnit diverse spår av deras kultur. Såsom fint arbetade krukor för kosmetika, en del med spår av salvor kvar. Små skedar, paletter, skålar och mortelstötar som har använts för att mäta, blanda och mala sminket. Man har dessutom hittat ornamenterade behållare (vackert utsmyckade askar) för kolstift och ögonskuggor, parfymburkar med juveler samt metallspeglar och hårredskap såsom kammar och locktänger.

I antikens Rom användes ofta starka blekmedel och hårfärger så rigoröst att följden ofta blev skallighet. Det var även populärt att använda ett blyvitt puder som applicerades i ett tjockt lager i ansiktet, på halsen, axlar, armar och barmen.

Kroppsmålning har under hela människans livstid varit en del av männens liv. Vid krigföring har soldater alltid målat sig. Ena gången kan det vara för att inte synas - kamouflage och andra gånger kan det vara för att injaga skräck i motståndaren.

Då (en egyptisk sminkningsimitation på Whitney)

Nu

 

 

Prisa sumerer, babyloner, assyrer, egyptier, romare och samt andra folkslag som inte har fått komma med i historien. Haleluja!

Länk bild 1

Länk bild 2

Vi syns i vimlet!
Aida

meeeejk!

2009-09-14 @ 16:49:37

Idag som sagt känner jag för rock/glitter/glamour och varför inte göra något som går ihop med naglarna. Det blev något väldigt simpelt som är lätt att utföra men som ger en supersnygg effekt. VARNING, inget för de blyga!

Framifrån (glittret har egentligen en mörkare blå färg men eftersom att jag använde mig av blixten från kameran syns det inte lika mycket/tydligt)Från sidan


with the nails!


Produkter jag har använt mig utav


Make up store mixing liquid
Ett underbart lim som fäster glittret superbra. Man behöver inte oroa sig över att få glitter i ögat så länge man inte rör ögat mycket. Flaskan är dryg och räcker jättelänge. Den går även att använda till att göra flytande och vattenfasta eyeliners av skuggor.
Betyg: 5/5
Pris: 175 kr
Inköpsställen: Make up store

Make up store glitter "starry"
Text från make up store's hemsida:
"Vill du bli en stjärna… Lite glitter hjälper en bra bit på vägen! Med lite glitter kan man snabbt och enkelt piffa till sin vardagsmake! Beroende på önskat resultat fäster man glittret med hjälp av exempelvis Face Mist, Eye Primer, Mixing Liquid, Bled & Fix eller High Tech Lighter. Tipsa kunden om att avlägsna glittret med hjälp av en torr svamp eller liknande innan hon tvättar av sig sminket. Bör användas med försiktighet i ögonpartiet av personer som bär linser."

Bra beskrivning!
Betyg: 5/5
Pris: 95 kr
Inköpsställen: Make up store


Vi syns i vimlet!
Aida

 

Sparkling nails it is!

2009-09-14 @ 11:51:07

Då mina fusknaglar började gå mot sin pension valde jag att förtidspensionera de redan igår och så tricksade jag med ett helt nytt paket istället. Låt mig säga er att vad jag har lärt mig av fusknaglar är att dyrast inte behöver vara bäst. Jag köpte mina 2 paket när jag var i Freeport i Kungsbacka i någon skönhetsbutik för ungefär 35 kr paketet.

Det viktigaste av allt för att få lyckade naglar som inte skriker fusk, det är att känna till dina fingrars "former". Du ska veta vad som passar dina fingrar, är det fyrkantiga naglar, korta, långa, rundade toppar. Ja, you name it. Så släng alla fördomar om att dyrast är bäst i paperskorgen, för i detta fall är det kunskapen som härjar!

Jag har rätt så små mulliga handflator med korta mulliga fingrar. Mina naglar är supersmå eftersom att jag bet på mina naglar från 4 års ålder upp till 19. Därför har jag inte haft  den bästa ytan att jobba på utan jag har fått fila mig fram. Jag har filat ned naglar i alla olika former och längder och vet därmed att halvt långa och rundade kanter-naglar passar mig bäst! Alla märken & produkter jag använt mig utav finner ni i slutet av inlägget.

Jag började med att rengöra mina naglar och avlägsna alla överväxta nagelband

Jag vet, not so pretty!

Därefter börjar jag fila ned mina fusknaglar till min egna passform och applicerar de med nagellimmet som medföljer. I detta fall var limmet superbra och oftast ligger det i tekniken av appliceringen. Försök få det rätt med ett första försök, applicera limmet på din egna nagel, sätt fusknageln på plats och tryck till med ett sådant tryck att det inte skapas luftbubblor under nageln, håll kvar ordentligt i ytterliggare några sekunder.


Et voila! Finslipning är alltid bra när naglarna väl sitter på fingrarna, det är lättare se vad som passar då. Men se upp, för mycket iakttagning av naglarna är aldrig bra. Det är lätt att haka upp sig på finslipningen men som sagt se upp, om du filar "lite för mycket" kan du aldrig gå tillbaka, ta det peut en peut!


När detta väl är klart så är det bara att börja välja och vraka över alla nagellack du har ståendes hemma! Hurra för detta moment, för det är klart det roligaste enligt min mening! Jag personligen känner för rock/glitter/glamour i en blå anda idag, så jag gjorde så gott jag kunde och detta blev resultatet.

 

And finito it is .. Nu klappar jag mig över axeln för ungefär 2 timmars arbete (amatör) och kan faktiskt glädja mig över att jag kommer ha fina naglar i ungefär 2 veckor till! Yihaaaaw.


Fusknaglarna jag använde mig utav:


Betyg: 4/5 (Naglarna i detta paket var enligt mig jättestora men samtidigt är det ett stort plus eftersom att våra nagelytor varierar något så enormt. Detta är faktiskt ett paket för alla sorters naglar och med fil och nagelsax löses alla problem. Naglarna var inte sköra vilket var jätteskönt då man slapp oroa sig över ifall man bröt sönder naglarna eller ej. Men som sagt, den som vill få fina naglar av detta paket får inte ge upp i första taget, men mödan är den värd i slutändan)
Pris: omkring 30 kr
Inköpsställen: Åhléns/Kicks/Grand Parfymeri/claudia.se/
Bild: Claudia.se


Lacken jag använde mig utav:Depend mini-glitter lack ovanpå
Betyg: 2/5 Är inte ett stort fan av depends lack längre. Plus för snygg glitterblå färg, lågt pris och en liten volym
vilket innebär att du inte behöver tröttna på en färg utan kan snabbt ta slut på den. Minus för otroligt löjligt snabb förtorkning. Man hinner knappt använda lacket 2 gånger innan man den tredje gången öppnar det och finner det alldeles torrt i behållaren. Lacket är segt och vägrar torka på nageln, näe man blir besviken.
Pris: omkring 25 kr
Inköpsställen: Lindex/Åhléns/Kicks och eventuella Depend-återförsäljare

Viva la diva glitterlack under som bas
Betyg: 4/5 Älskar VLD glitterlack, har flera stycken! Men detta är nog det första svarta lack jag någonsin tyckt om då jag oftast inte finner svart lack som mitt förstahandsval. Men detta svarta lack är lagom svart och har jättefina silvriga glitterkorn som inte sjunker under det svarta utan verkligen sparklar lagom mycket. Lite sämre långvarig hållbarhet på nageln, jämfört med andra lack, måste jag medge men gränsen är hårfin hållbarhet, det räcker med ett lager, lagom pris och det vara förevigt (nja, lite att ta i). Till skillnad från depends lack kan du öppna och stänga lackskruven hur många gånger som helst utan att produkten torkar.
Kärlek till alla viva la diva lack!
Pris: omkring 45 kr
Inköpsställen: Lindex/Åhléns/Kicks och eventuella Viva la diva-återförsäljareVi syns i vimlet!
Aida

Tigerbalsam

2009-09-12 @ 20:54:39

Nu i sjuketider måste jag passa på att få hylla en återkommande favorit, nämligen tigerbalsam! Denna lilla burk räddar hela sjukstugan här hemma. Inte att den helar oss och gör oss friska utan att den öppnar luftvägarna och ger en lustig känsla i näsan. Jag brukar nämligen smörja nästippen och runt näsborrarna, de delarna av näsan som brukar bli illröda av all näsdukskonsumtion (förstår ni beskrivningen?). Balsamet öppnar luftvägarna och det känns som om du har stoppat in en Vicks blå i vardera näsborre, superlustigt! Det bästa är ändå att den blev godkänd av Läkemedelsverket år 2004 som en medicinsk behandling!

Läkemedelverkets hemsida beskriver produkten som såhär:

Aktiva beståndsdelar: Kamfer, mentol, kajeputolja, avmentoliserad mintolja, kryddnejlikolja
Godkännandedatum: 2004-06-29
Godkänd indikation: Traditionellt använt vid behandling av tillfälliga muskelsmärtor eller smärta i samband med sträckningar och stukningar/vrickningar. Lindring av besvär vid okomplicerade insektsbett. Lindring av symtom i de övre luftvägarna vid förkylning.  
Betyg:
5/5
Pris: omkring: Mellan 10-70 kr
Inköpsställen: Apoteket och lite överallt faktiskt. Finns på olika hälsosidor för ungefär mellan 49-79 kr. Googla! Köpte min på klädkällaren för en guldtia.
Vi syns i vimlet!
Aida

Isadora wonder nail

2009-09-12 @ 12:08:05

I mitt påskägg i år rymdes ett litet 6 cl nagellack från Isadora i färgen sparkling candy nr 118. Jag själv är oftast skeptisk mot nagellack då de inte brukar leva upp till ett av mina motton, nämligen: what you see is what you get. Lacken brukar glittra, tindra och skimra i regnbågens alla färger i behållaren men när de väl sitter färdigtorkande på naglarna är allt du får en liten lam färgnyans. Händer detta bara mig eller finns det fler besvikna människor där ute?


Hur som helst är räddningen här, i alla fall i en rosa nyans. Det är nämligen Isadora wonder nails sparkling candy som gives you what you see. Det ger inte bara en superhärlig färg på naglarna utan den torkar supersnabbt och håller länge. Jag kan inte hitta något negativt (otroligt nog). Wonder nails it is!

Dessutom
har wonder nail vunnit ett nagellackstest som Smartson utförde. Den vann över märken som O.P.I, Make up store, Estée Lauder m.fl, klicka här för att se själva!
Betyg:
5/5
Pris: omkring 70 kr
Inköpsställen: Lindex/Åhlens/Kicks/H&M m.fl.
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Ja.


Vi syns i vimlet!
Aida

Dagens sminkning

2009-09-11 @ 16:18:03


Denna make är en av mina vardagsmakes som brukar användas rätt flitigt. Jag tycker denna är väldigt neutral och passar till i stort sett allting!Framifrån

Profil


Helhet
Men för att verkligen förstå vilken skönhet denna skugga är så måste jag kasta lite direktljus på den så att ni ser vad som händer när man väljer att pryda ögonen med denna skugga en partykväll!! Använd då till skillnad från dagen ett fylligare glans/stift till läpparna.

 

 

 

 

Produkter jag använt mig utav till ögonen är:
Ögonlock: Eyedust från MUS "Lady" som skimrar i rosa/guld
Ögonpenna: Max Factor Kohl pencil "Ice blue".
Mascara: L'oreal Telescopic carbon black

Vi syns i vimlet!
Aida

Clarins Duo Pack Cleansing Milk & Toning Lotion

2009-09-11 @ 11:49:34

Här är ett rengörningskit som jag råkade stöta på vid ett besök hos Grand Parfymeri i Göteborg för ett tag sedan då de hade sina "billigare än tax-free dagar!". Jag blev förbryllad över priset och tänkte att 99 kr är ju så gott som gratis för både sminkborttagningsmjölk och ansiktsvatten!


Hujedamig vilken produkt, aldrig har jag stött på en sminkborttagare som verkligen rengör huden på botten. Jag brukar alltid se på bomulltussen efter att ha använt ansiktsvattnet hur mycket sminksmuts som är kvar men i detta fallet var det ZERO! Varje kväll blir jag lika överraskad och jag kan inte vara mer nöjd än jag är. Jag tycker rengörning är superviktigt vare sig man använder smink eller inte. Du gör nytta för huden och den kommer att visa sin tacksamhet i dina senare  år. Detta är ett kit jag rekommenderar för både killar & tjejer som har normal/kombinationshy. Själv är jag fet i T-zonerna och normal/torr på andra ställena i ansiktet. Haleluja vilken produkt! Köp köp köp, det är värt varenda öre!

Betyg: 4/5 Skulle velat ha den lite drygare.
Pris: omkring 345 kr
Inköpsställen: Butiker vet jag inte men däremot finns den på eleven.se
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Ja.
Bild från: http://honeypotcosmetics.com/wholesale/images/products/clarins_duo.jpg


Vi syns i vimlet!
Aida


P.S Senare under dagen kommer jag inviga nya kategorin: Dagens sminkning. Håll utkik! D.S

Clarins Gloss Appeal

2009-09-09 @ 13:30:59

Jag måste skrika ut det, eller rättare sagt caps:a ut det, JAG ÄLSKAR CLARINS GLOSS APPEAL! Ett fullkomligt fantastiskt gloss som slår alla andra märken ute på marknades (av min erfarenhet). Dior, Lancôme, YSL, Chanel släng er i väggen för här kommer Clarins!

Produktbeskrivning                     
Superglansigt, mjukgörande glans med reflekterande pigment som optiskt gör läpparna större.

För vem:
Alla som vill ha ett riktigt glossigt läppglans.

Egenskaper: Superglansigt, mjukgörande glans med reflekterande pigment som optiskt gör läpparna större. Doftar svargt av mandel och har en svampapplicator.

Viktiga beståndsdelar

  • Extrakt från Oliv: mjukgörande.

Användning: Applicera ensamt eller över läppstift för att ge färgen mer glans.
Produktbeskrivning hämtad från hudoteket.se


Och allt som står ovan är sant! Jag har själv köpt nr 07, grape och den är den mörkaste nyansen av de alla. Eftersom att jag själv har lite mörkare pigment passar jag i lite fylligare färger. Dagen då läppglanset föll ned genom brevlådan blev jag alldeles kär. När du kollar i behållaren är det en intensiv vinröd färg med en hel del glitterskimmer i men jag blev lite, bara lite besviken över hur lite färg läpparna fick efter applicering. Jag visste ju att det var ett gloss men blev hänförd av det yttre. Ögat lurade hjärnan och detta sker allt för ofta nu för tiden. Hur som helst är detta min favorit just nu i vardagskategorin och jag rekommender alla till att köpa detta. Tänker nu på er som handlar över nätet (vilket jag gjorde) att inte tänka så mkt på vilken färg ni köper eftersom att det inte alls blir mycket färg, precis som jag skrev.

Min iphonekamera gör inte bilden rättvis, den är lite mörkare i verkligheten, men det var allt jag hade att bjuda på när min usbsladd till kameran är ute på upptäckfärd.


Betyg: en svag 5/5 eftersom att what you see is not what you get
Pris: Omkring 190 kr ute i butikerna
Inköpsställen: Åhléns/Kicks/NK även nätbutiker eleven.se/hudoteket.se/soderfin.se
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Helt klart!
Bild från: www.getprice.com

Vi syns i vimlet!
Aida
Ögonmakeup remover pads

2009-09-08 @ 14:01:44

Har gett mig på en ögonmakeup remover som är i form av redan behandlade bomulls"tussar" innehållande olja. Den innehåller 80 st "tussar och de är oparfymerade. I deras egna produktsbeskrivningstext står det följande:

"Milda och oparfymerade ögonmakeup remover pads med olja avlägsnar snabbt och effektivt alla typer av makeup. Stryk padsen i mjuka rörelser över ögat tills all make up avlägnats"


Dessa pads innehåller så pass mycket olja att jag inte skulle bli förvånad ifall man skulle kunna steka pyttipanna med ett enda. Det rinner liksom ned för din hud medan du försöker med mjuka rörelser avlägsna mascara och eventuella skuggor. Det räcker inte med ett enda pad för att rengöra ett öga heller, man får ta det i flera omgångar med minst 2-3 pads/öga. Till slut stod jag inte ut med allt det oljiga utan slängde ifrån mig padsen och tvättade ögonen med gammal hederlig tvål och sköljde bort med vatten. Jag tänkte först att det måste vara omöjligt för tillverkarna att inte inse hur oeffektiv denna produkt är så jag prövade kvällen därpå igen med samma resultat. Näe, säger jag bara.


Betyg: 0/5
Pris: Omkring 30 kr
Inköpsställen: Åhléns & Kicks bl.a
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Neeeeeeeeej, aldrig!!Vi syns i vimlet!
Aida

Estée Lauder Bronze Goddess

2009-09-08 @ 01:27:31

Nu har jag gett mig på ett solpuder vilket inte borde kallas solpuder för jag förbannar alla solpuder ute i butikerna. Man blir alldeles röd i ansiktet som om man har blandat en helskottas massa blod med senap i ansiktet, gaaaalp! Hur som helst, mot all min förmodan gav jag mig på ELBG och mitt slutgiltiga svar är: haleluja!Äntligen ett solpuder som inte förvandlar din hy till ett monster, alldeles perfekt för dekolletaget också om man vill rätta till brännan en aning! Den är väldigt mild så du maler på peut en peut så får du ett jämnt och fint resultat.
Den är även superdryg! Ingenting du behöver uppdatera sminkskåpet med ofta.

Det enda negativa är applikatorn som följer med, VARNING ANDVÄND EJ APPLIKATORN, stråna sitter så himla tätt på den borsten vilket ger en jätteintensiv "färgning" som inte går att arbeta ut så bra. Utan använd en riktig borste (finns nästan alla kosmetikabutiker omkring 100-lappen) som stråna inte sitter så tätt på.


Betyg: 4/5  (applikatorn drar ned produkten rejält)
Pris: Omkring 350 kr
Inköpsställen: Alla Estée Lauder-återförsäljare, de flesta NK/Kicks/Åhléns
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Ja.


Vi syns i vimlet!
Aida

H&M Salt water spray

2009-09-04 @ 14:30:17

Här kommer en H&M-produkt nämligen deras saltvattenspray!Denna lilla flaska är faktiskt en liten räddning mornar man vaknar upp och inser att idag är ingen good-hairday!
På bara några minuter får ditt hår en känsla av att den har badat i havet hela dagen. Produkten luktar gott och är lagom stor att ha med i väskan. För pengen du betalar ger den jättebra effekt!
Denna bild kanske inte är den bästa men den visar krullidullet iaf!

Betyg: 5/5
Pris:
omkring 50-lappen
Inköpsställen: H&M
Skulle jag kunna tänka mig ett återköp? Ja.

Vi syns i vimlet!
Aida

P.S Ni vet väl att man kan tillverka sin egna saltvattenspray ifall man inte riktigt vill köpa från butik? Koka upp en kastrull med vatten tillsätt den mängd salt du anser måttlig. Vänta tills vattnet svalnat och häll i det i en sprayflaska. Redo att använda! D.S

Välkommen till min nya blogg!

2009-09-01 @ 16:46:04

Ja, korrekt! Här kommen en galen och spontan tjej som ska erövra sminkbloggvärlden men en massa härliga recensioner och makalösa tips! Nu när de stora bloggerskorna i sminkkretsarna börjar tröttna känner jag väl att det är dags för mig, för vi kan väl inte vara utan alla tips och recensioner?!

Näe, inget att oroa sig över för här kommer jag!
Håll utkik efter all uppdatering, ni kommer inte att vilja missa allt jag har att bjuda på.

Bon apetite!/ Aida