100501

2010-04-22 @ 10:01:44

Den 1:a Maj fyller jag hela 21 år och eftersom att jag förmodligen är lite för gammal för önskelistor vågar jag ändå lägga ut den på min blogg eftersom att allt jag önskar jag är i skönhetsväg!

Nagellack från Make Up Store, gärna de glittriga eller de holografiska!
Ögonpennan Vanilla från Make Up Store
Primer Potion från Urban Decay
Face Mist från Make Up Store
Alla möjliga eyedusts från Barry M och från Make Up Store
Borstesett från Sigma i svart
Alla möjliga Microshadows från Make Up Store, helst en matt vit och en jätteröd!
Poudrier Dentelle i 001 Pink Lace från Christian Dior
Le absolu rouge nr 37 från Lancôme
I princip allt från Guerlain Cherry Blossom-kollektion
Alla möjliga pigments från MAC
Alla möjliga glitternagellack från China Glaze


Vad önskar ni er?

Vi syns i vimlet!
Aida

Make of the day

2010-04-19 @ 14:50:34Lite nytt att testa framöver :)

2010-04-18 @ 23:00:46

Hej! Här ska jag visa lite grejer som kommer att testas framöver. Det är så himla synd att ha en sminkblogg och så står man där, färdig med alla recensioner och tips på produkter och så har ingen större budget att spendera på nya skönhetsprodukter. Ja, vad bloggar man om då? Lite tips kanske? Det är därför det kan stå stilla ibland.En underbar läsare tipsade mig om en nagelförstärkare som verkar vara något att ha, det tackar jag för. Slog till på en sådan och ett baslack, har aldrig använt mig av ett så det ska bli roligt att se hur det kommer att visa sig =)Vi syns i vimlet!
Aida

DON'T MAKE MY MISTAKE

2010-04-14 @ 12:24:36

Efter att ha läst om Garniers nya Nordic Essentials serie hos Tina blev jag sugen på the refreshing cleaning wipes. Eftersom att jag inte alls har någon koll på när produkter släpps ute i butikerna efter att ha promotats har jag ingen direkt brådska med att köpa hem dem. Det har ofta hänt att jag har trott att produkter ska finnas ute i handeln så fort jag läser om de i någon blogg/tidning eller liknande men ibland har man fått vänta månader så jag har lärt mig att inte jaga upp mig. Hursomhelst, samma dag storhandlar vi lite överallt och när vi väl hamnar på Coop i Bäckebol kollar jag med intresse upp sminkborttagningshyllan och bestämmer mig för att testa ett paket wipes medan jag väntar på att Nordic Essentials ska komma ut, så jag har något att jämföra med tänkte jag.

Väl hemma samma kväll då jag packar upp våra köp ser jag till min förvåning att de wipsen jag har köpt är precis de jag har läst om samma dag, I got the cleansing wipes, without even knowing! Fabolous!
Självklart kan jag inte hålla fingrarna ifrån nya produkter som jag inhandlat så wipsen testades med detsamma.

Produktbeskrivningen lyder:
Passar Garnier Nordic Essentials rengöringsservetter mig?
Ja, om du önskar en rengöring och uppfriskning av huden. Den behagliga formulan med druvextrakt och E-vitamin är anpassad till normar/blandhy. Rengörningsservetterna avläsnar effektiv makeup och orenheter.
Hur använder jag produkten?
Öppna förpackningen genom att lyfta upp den ljusgröna etiketten, ta upp servetten och rengör ditt ansikte. Du behöver inte skölja. Återslut förpackningen noga efter användning för att undvika att servetterna torkar.

Jag är väldigt noga med att tvätta bort mitt smink på kvällarna och det händer väldigt sällan att jag missar det, hur trött jag än är. Men eftersom att det självklart händer, man är inte mer än människa, är det bättre att utrusta sig med en liten räddare i nöden vid nattduksbordet.

För att få bort allt mitt smink krävdes hela två servetter och då var jag ändå inte helt rengjord. Jag drog över en bomullstuss efter servetterna med mitt ansiktsvatten och bomullstussen blev fläckig av kvarbliven foundation på hyn och maschara på fransarna. Jag blev besviken. Jag hade inte föreställt mig en mirakelprodukt men tänkte ändå att efter två hela wipes och en ordentlig gnuggning borde det vara nog att inte få rätt så färgranna fläckar på bomullstussen. Den dagen hade jag använt min fantastiska Isadora foundation och tänkte att den kanske fungerar bättre på något "lättare" som mina mineralprodukter från I.D. Men nu blev jag istället besviken x 2. Nej, dessa wipes var ingen höjdare, enda pluset är väl att de doftar en svag doft av gröna vindruvor. "Rengörningsservetterna avläsnar effektiv makeup och orenheter" - Give me a break.  Visserligen bättre än att sova med smink på men c'mon. You gotta to better than that!

Me not happy.

Betyg: 1/5
Pris: ca 46 kr
Antal rengöringsservetter: 25 st
Inköpsställen: Daglig varuhandel
Skulle jag kunna tänka mig att investera i denna produkt igen? Aldrig igen.
Bildkälla

Vi syns i vimlet!
Aida

Fina Tina

2010-04-06 @ 12:39:51

Tinas blogg har i veckan fyllt hela 2 år och det firar hon med att lotta ut jättefina vinster under hela veckan på sin blogg. Joina du med så håller vi tummarna för hela beautysläkten! Kram / Aida

Help!

2010-04-02 @ 15:29:26

Jag brukar oftast svara på kommentarer i själva kommentarsfältet men jag har märkt att det kanske inte är så himla smidigt, därför inviger jag nu läsarfrågor-kategorin. Ställ vilka frågor ni vill så lovar jag att svara i ett separat inlägg i denna kategori framöver! Här har Rebecka ställt en fråga.


Postat av: Rebecka
För det första: tycker du är sjukt inspirerande, tack för en bra sminkblogg (den enda jag följer, haha)
Nu till själva frågan: skulle behöva en bra concealer, främst för att täcka mörka ringar. Har du nåt tips? Ska till Frankrike snart och där har jag ju Sephora, så jag kan välja och vraka mellan märken :) Gärna nån som inte framhäver fina linjer också!
Tack på förhand!
2010-03-25 @ 21:43:44

Tack söta du, din kommentar värmer något otroligt! Concealer concealer concealer, den enda produkt jag inte använder om jag ska vara ärlig. Har endast haft en från Chanel men jag har överlag inte så bra erfarenhet från dessa så jag brukar skippa det momentet när det gäller min bas. DOCK har jag läst en del om de och har snappat upp några alternativ som jag kan tänka mig köpa någon gång. Därför får du nu tips från mig ang. vilka jag skulle rekommendera fast vi får ta hänsyn till att jag inte prövat de ännu.

Concealer från Nvey (ett australienskt märke som endast tillverkar ekologiskt smink!!) För bästa resultat ska denna appliceras med en hård och tät concealerborste. Den sägs vara svårarbetad men verkar ge ett mirakelresultat enligt vissa storbloggare. Ungefärligt pris är 235 kr. Bildkälla

Yves Saint Laurent Touche Eclat/Radiant Touch
Denna concealer ska vara väldigt ljusreflekterande och lätt, den syns knappt när man har den på sägs det. Alltså kan inte detta vara en toppenprodukt om du letar efter en concealer som ska täcka väldigt mörka ringar utan denna ska mest liva upp. Den är i penselform vilket innebär mindre "arbete" med tillbehör men glöm inte att tvätta själva penseln då och då. Den ska sitta hela dagen och ge fin lyster och ligger på ungefär 300 riksdaler. Bildkälla

Håkansson The Color
En minidosa som är lätt och tunn samt enkel att ta med överallt. Du får två nyanser att blanda fram själv och den ska vara krämig näst intill genomskinlig som ändå ska trolla bort mörka ringar. Den ska smälta in i huden på ett naturligt och behagligt sätt. The Color ska låta huden andas och ge den näring. Naturliga pigment och vaxer ska ge en fräsch och naturlig struktur. Slutresultatet beskrivs som en naturligt strålande hud. Färgskalorna är anpassade att dölja och framhäva för alla hudfärger. Den lätta strukturen som ska smälta in i huden ger ingen spacklad känsla utan känns naturlig och lätt på huden. The Colors täpper tydligen inte till dina porer och appliceras enkelt med fingrarna. Ungefärligt pris är 300 kr. Bildkälla

MAC
Select Cover Up
Denna ska vara tillräckligt täckande för mörka ringar under ögonen UTAN att se för kakig ut. Det verkar som om denna även fungerar bra på blemmor och olika småområden i ansiktet som är i behov av en liten finjustering. Sin lilla volym på 10 ml sägs vara tillräckligt då denna verkar dryg och appliceras bäst med fingrarna då den värms upp med kroppstemperaturen och smälter bättre in. Ungefärligt pris 155 kr. Bildkälla
Det jag tror är viktigast att tänka på när man väljer concealer och inte vill att den ska fastna i fina linjer är att välja en flytande concealer. Puder är ju torrt och har lättare för att fastna så att säga. Tänk även på att återfukta området kring ögonen mycket så att huden inte blir så spänstig. På tal om Sephora har jag varken prövat eller läst om produkterna (shame on me?) så jag har inget att uttala mig om, tyvärr. Lovar att kolla upp de! Annars önskar jag dig lycka till och en trevlig resa. Let me know vad du väljer till slut!

Vi syns i vimlet!
Aida

Clinique - CON

2010-04-02 @ 09:58:19

Clinique - Comfort on call var en av mina räddningar under den kyligt torra vinter vi hade nyss. En riktigt fet och lite hårdarbetad kräm som mjukar upp den torraste hud och lämnar den lugn. För mig som överlag har en fet hy med små torra partier fick använda den sparsamt så att huden inte grät fett under dagen. Jag märkte med en  gång att detta var en lugnande och omhändertagande kräm, det kändes i huden så att säga. Krämen skyddade min hud mot även kyla, vind, snö och regn utan svårigheter Jag kan därmed förstå varför denna kräm har varit en succé hos människor med känslig, eksemartad, allergisk hy. Måste även påpeka att den är extremt dryg, krämen är i margarinkonsistens (vilket jag inte tycker bilden visar) och som skrivet ovanför lite hårdarbetad. Det räcker att gröpa ur en liten klick i ärtstorlek och börja leka med den över ansiktet med fingrarna som kommer att "värma" krämen så att den lättare sjunker in i huden.

Clinique menar att Comfort On Call stärker hudens lipidbarriär och minskar irritaioner i framtiden vid regebunden användning och efter 8 veckors användning visar tester 67% förbättring av hudens styrka och skydd mot irritationer. Källa.


Jag känner personligen att detta är en toppenprodukt som jag verkligen kommer att rekommendera till personer med känslig/väldigt torr hud men jag känner att jag kan vänta med att använda den själv då jag inte lider av de problem som krämen hjälper mycket mot. Men denna kommer att sparas i minnet för framtida behov!


Betyg: 5/5
Pris: omkring 435 kr
Volym: 50 ml
Inköpsställen: Åhléns/Kicks/NK m.fl.
Skulle jag kunna tänka mig att investera i denna produkt igen? Ja, i framtiden.
Bildkälla

Vi syns i vimlet!
Aida